12509264-R94nK

Våra yogaklasser

Namayoga i Kalmar erbjuder klasser och pass för alla, från nybörjare till mer erfarna yogautövare. Vi har även workshops med olika teman och fokus. Håll utkik på hemsidan för workshops eller skriv upp dig för våra nyhetsbrev!

 

yinyasa

Från stillhet till rörelse
En klass där vi börjar med med stillsamma yin-positioner. Genom mindfulness och medvetna andetag skapar vi flexibilitet och utrymme i leder och bindväv. Vi fortsätter med lugna flöden som ger energi till kropp och sinne.
Vi skapar harmoni och balans mellan stillhet och rörelse. Yinyasa-klassen ger energi till kropp, sinne och hjärta samtidigt som den får dig att känna dig både stark och balanserad.
Är denna klass på kvällen börjar vi med rörelse för att landa in i yinyogans stillhet.

Restorative Yoga

Restorative yoga är en stress-reducerande och återuppbyggande form av yoga där essensen är djup avslappning. Man vilar i positionerna, upp till 20 minuter, vilket stimulerar det parasympatiska systemet. I Restorative Yoga använder vi kuddar, filtar och andra hjälpmedel så att man lyfter golvet mot kroppen (istället för att ta kroppen till golvet). Detta gör att kroppen helt kan slappna av i de olika yogaställningarna. Restorative Yoga är stillhet, kravlöst varande och vila. Restorative Yoga kräver eller förväntar sig inget av dig. Du får vara precis som du är.
Nivå: Nybörjare, Alla
​Klassen hålls av Björn

Vinyasa Flow

En mjuk och flödande yogaklass där andetag och asanas går hand i hand. Klasserna har olika teman.
Nivå: För dig som yogat, Alla
Klassen hålls av Anna.

Yoga Morgon

Yoga Morgon är ett pass där vi genom energigivande solhälsningar och uppmjukande asanas gör vår kropp och själ redo att möta dagen.
Nivå: Nybörjare, Alla
​Klassen hålls av Björn

Yinyoga

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yindelar som bindvävnad, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Man utför alla övningar på golvet och man håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Björn

Dynamisk Yoga

Dynamisk Yoga är en form av yoga med fokus på biomekanik - hälsosam rörelseteknik. I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning som ger näring och inspiration till själen. För dig som vill yoga i ett högre tempo med mer utmanande serier och asanas. Rörelsesekvenserna kan variera från gång till gång beroende på vilket fokus vi har för klassen.
Nivå : För dig som har yogat, Alla
Klassen hålls av Björn

Mjuk Yoga och Meditation

En mjuk yogaklass som bygger på Hathayogans positioner. Asanas, andning och alignments kopplas samman för att skapa balans och välmående i kropp och själ. Klassen avslutas med andingsövning och meditation. 
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Evelina

Globalyoga

Globalyoga är en utvecklande personlig yogaform där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Globalyoga blandar tekniker från öst och väst. Med dessa tekniker byggs en klass med precision och flöde.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Annica

Harmonisk Yoga

För dig som vill komma igång med yoga, eller yoga i lugnare tempo. Här läggs fokus på andning, stillhet och smidighet genom lugna flöden. Rörelsesekvenserna kan variera från gång till gång.
Nivå: Nybörjare, Alla
​Klassen hålls av Björn

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en form av yoga som alla kan delta i, de flesta yogaposer är enkla och det är få övningar som är avancerade även om de kan vara väldigt utmanande. Kundaliyoga är en aktiv och dynamisk form av yoga där stort fokus ligger på den mentala delen med kraftfulla andningsövningar tillsammans med rörelser och mantran. Flera andra yogastilar lägger stor vikt vid att bemästra kroppen medan Kundaliniyoga lägger en större vikt vid att bemästra sinnet, medvetenheten och energikroppen. Varje klass avslutas med en meditation.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Håkan

Ashtanga

Ashtangayoga kännetecknas av att den är uppbyggd som en förutbestämd sekvens av rörelser som, koordinerat med en kraftfull andning, binds ihop i ett enda flöde. Rörelserna fördjupas allt efter som din styrka och rörlighet ökar och så småningom lär du digsekvensen utantill varmed träningen blir till en lång, fysisk meditation.
Ashtangayoga passar dig som tycker om att använda och utmana din kropp och inte har något emot att bli ordentligt varm.
Nivå: För dig som yogat, Alla
Klassen hålls av Maria